Over ToCo

Mag ik me even voorstellen: Peter Tomesen (1958) Verlies- en rouwdeskundige en  Re-integratieadviseur. Professioneel en HBO opgeleid in alle twee de disciplines. In 2005 heb ik ToCo in Breda opgericht. Dit met een knipoog naar het Indonesische woord Toko, wat in het Nederlands staat voor het runnen van een kleine onderneming. Sinds de oprichting is ToCo steeds in beweging geweest. Aangepast aan de veranderende wereld, maar telkens in overeenstemming met mijn eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling.

ToCo biedt begeleiding aan individuen en organisaties die op een of ander wijze met verlies te maken hebben gehad. Naast een gedegen opleiding die ik op dit gebied heb, ben ik hierin ook ervaringsdeskundige.
Ik combineer mijn ervaring als re-integratieadviseur met die als verlies- en rouwdeskundige. Deze kennis, ervaring en vaardigheden zet ik in om trainingen te verzorgen die de deskundigheid van professionals ondersteunen op het gebied van verlies en rouw. Denk hierbij aan bedrijfsartsen, personeelsfunctionarissen, klantmanagers van de Gemeente, werkcoaches van het UWV en arbeidsdeskundigen.

Mijn opleidingsachtergrond
• (2014) Afgeronde Post HBO- Studie Rouwbegeleidingskunde – Hogeschool Utrecht.Opleiding volgens de nieuwste inzichten op  het gebied van verlies- en rouwverwerking, welke de laatste tien jaar zijn ontstaan uit diverse wetenschappelijke onderzoeksgebieden en therapeutische disciplines

• (2005) Afgeronde opleiding Life and Business Coaching – Coach Institute Ireland- Cork – Ireland
• (2005) Afgeronde opleiding in Trainingsvaardigheden – Irish Organisation for Training and Development – Cork – Ireland
• (1995) Afgeronde HBO- opleiding Personeelsmanagement – Avans Hogeschool – Breda
• (1991) Vijf jaar training in Psychosynthese begeleiding – Instituut voor Psychosynthese – Hilversum

Ik zie mezelf in een faciliterende rol voor positieve verandering die leidt tot meer balans, harmonie, levensvervulling en zingeving in je leven, of het nu op je werk is of privé.

Professionaliteit, enthousiasme, integriteit en liefde voor mijn vak zijn mijn kernwaarden.
In mijn dagelijkse leven ben ik alleenstaande vader van een geweldige zoon van 18 jaar oud.
Mijn liefhebberijen zijn fotografie, muziek, zingen, koken, tuinieren, binnenhuisdecoratie en reizen.

Peter Tomesen, Breda

ToCo: de blik vooruit